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On the General Summary, Sheet #10, the grand total quantity for Excavation, APP is 2,067 Cys. However, a quantity of 1,767 
Cys is the only quantity being carried from other plan sheets. Also, on this same sheet, the grand total quantity for the 
Embankment is 2,061 Cys. There is a quantity of 350 Cys being carried from sheet #5. However, there is not a quantity of 350 
Cys on sheet #5 to be carried to the General Summary. Please check these quantities.

Question Submitted: 3/20/2009 1Question Number:

 1. Is the entire slope to be cleared between stations 164+50-180+00 for embankment placement?2. Is the toe of the fill above 
 the 100 year flood elevation?3. Is the slope embankment to be placed using the bench method?

Question Submitted: 3/20/2009

        1. Yes, the slope is to be cleared to the work limits shown on the cross section sheets.2. The 100 year elevation 

        is not shown on the plans, but per the designer the project does not encroach into the 100 year flood plain.3. 

Yes, all fill should be placed in conformance with CMS Section 203.  

2Question Number:

The plans call for 4147 lin ft. misc. wood fence. I find no details on  the plans or specificagtions showing the type, description, 
height or materials to be used in the installation of this wood fence. We must have a discription of exact materials and specs of 
this fence, so that we may bid it.  Please provide all necessary information to bid the fence.

Question Submitted: 3/22/2009

The wooden fence is as shown on Standard Construction Drawing RM-5.2, which is listed on the title sheet of the 

plan.

3Question Number:

 Page 3/32 Coded Note #8 refers to Item 607 , Fence, Misc. wood.I can find no detail for the construction of th wooden fence 
 either in the plans or under Item 607 in The ODOT Manual.Where might I find this information?

Question Submitted: 3/23/2009

The wooden fence is as shown on Standard Construction Drawing RM-5.2, which is listed on the title sheet of the 

plan.

4Question Number:
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All prospective bidders, subcontractors, suppliers, materialmen and all others who have an interest in these prebid questions and answers are advised 
that these items are being provided for informational purposes only and are not part of the bidding documents.  If a question warrants a clarification, 

the Department will issue an addenda addressing the request for clarification to all plan holders.  If the Department believes that the bidding 
documents adequately address the request, the contractor will be advised accordingly.


