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the length of the strut replacement is going to have to be increased to attach to good steel.  how will this be paid for?

the plan notes mention painting the steel beam.  what paint system will be required? how will this be paid for?

Question Submitted: 10/14/2005

A1)  The length determination is to be made by the contractor by field measurement adjustment of the plan 

dimension as necessary with any proposed change submitted to the project engineer for approval per Item 513 plan 

note.  This is included for payment under Item 513 structural steel members, level UF, as per plan.    A2) The plan 

note for Item 513 indicates a prime coat requirement only.  Method of painting is included in CMS 513.27.  The 

payment for the prime coat is incidental to the item per section 513.30 or the CMS.
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All prospective bidders, subcontractors, suppliers, materialmen and all others who have an interest in these prebid questions and answers are advised 
that these items are being provided for informational purposes only and are not part of the bidding documents.  If a question warrants a clarification, 

the Department will issue an addenda addressing the request for clarification to all plan holders.  If the Department believes that the bidding 
documents adequately address the request, the contractor will be advised accordingly.


