
Ohio Department of Transportation 
Prebid Questions

Project No.  080432 Sale Date - 6/18/2008

 Under the note PERSONNEL on sheet 5/24, paragraph 3, "the bidder shall employ journeyman electricians, etc."Please define 
"journeyman electrician". The only certification of journeyman electrician that I am aware of is that of IBEW.

Question Submitted: 6/12/2008

"The bidder shall employ journeyman electricians who have completed a program registered with the Department of 

Industrial Relations and have four (4) years of on-the-job training in the electrical trade.  This training shall include 

twenty (20) weeks of classroom training."
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All prospective bidders, subcontractors, suppliers, materialmen and all others who have an interest in these prebid questions and answers are advised 
that these items are being provided for informational purposes only and are not part of the bidding documents.  If a question warrants a clarification, 

the Department will issue an addenda addressing the request for clarification to all plan holders.  If the Department believes that the bidding 
documents adequately address the request, the contractor will be advised accordingly.


