
Ohio Department of Transportation 
Prebid Questions

Project No.  050247 Sale Date - 4/20/2005

Line item 38 - Sawing & sealing asphalt concrete pavement joints has a quantity of 3,247 LF and on page 13/43 the plans 
indicate the limits within which this item will be used but in no place do the plans indicate where the saw & sealing is specificly to 
be used.  I assume that the intent is to saw & seal the pavement joint that is created when the existing pavement is full depth cut 
and a joint is created between the new 2' wide asphalt and the existing pavement.  Please confirm that this is correct or identify 
the intended location of the sawing & sealing.   

Question Submitted: 3/18/2005

This is correct, the intent of the plans is to saw and seal the full depth joint between the existing pavement and the 

proposed pavement.  The station limits on sheet 13, for this item of work, indicate the same station limits as shown 

on the Typical Sections.  I feel that an addendum is not necessary, since the quantity is correct and it is fairly 

obvious where the sawing and sealing will occur.

1Question Number:

Bid item 451   6" Rein. Conc. Pav't, APP    1201  SY

This Quantity is actually in Square feet not Square yards.

so the bid quantity should be 134 SY

Question Submitted: 4/7/2005 2Question Number:
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All prospective bidders, subcontractors, suppliers, materialmen and all others who have an interest in these prebid questions and answers are advised 
that these items are being provided for informational purposes only and are not part of the bidding documents.  If a question warrants a clarification, 

the Department will issue an addenda addressing the request for clarification to all plan holders.  If the Department believes that the bidding 
documents adequately address the request, the contractor will be advised accordingly.



Ohio Department of Transportation 
Prebid Questions

Project No.  050013 Sale Date - 1/12/2005

1)  What is the type of brick pavers to be used on the project?

2)  Do the existing trees get romoved, or is the contractor to work around them.  Plans do not call for removal of existing trees 
however on the new construction plan view the trees are not addressed.

Please respond to these questions asap with an addendum.

Sincerely,

Christopher A. Batdorff
Columbus Asphalt Paving, Inc.
Vice President

Question Submitted: 1/10/2005 1Question Number:

On plan sheet 3 it shows the typical section No. 1.  It calls for 4" concrete walk to be placed between the bricks and the 
mezzanine wall.  The problems is, it shows it as being at least 8" thick, but the legend still calls for 4".  
Please clarify. 

Question Submitted: 1/5/2005

The typical section is not drawn to scale.  The walk to be placed between the bricks and the mezzanine wall is to be 

4” thick, as indicated by the legend on sheet 3 of the plan.

2Question Number:
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All prospective bidders, subcontractors, suppliers, materialmen and all others who have an interest in these prebid questions and answers are advised 
that these items are being provided for informational purposes only and are not part of the bidding documents.  If a question warrants a clarification, 

the Department will issue an addenda addressing the request for clarification to all plan holders.  If the Department believes that the bidding 
documents adequately address the request, the contractor will be advised accordingly.


