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Project No.  060435 Sale Date - 10/4/2006

The plans require the removal of the exixting overhang deck edge concrete of JAC-35-0638 L&R and 0811 L&R. The beams of 
the left bridges have been previously painted. The beams of the right bridges are weathering steel with ends encased and the 
beams partially painted. The existing paint systems will receive minor damage during removal of the existing concrete. Will the 
paint have to be repaired? If so, please establish a pay item for the repair painting.      

Question Submitted: 10/2/2006

There are no provisions in the plan that require bridge painting.    Portions of the bridge are to be removed and 

section 202.03 of the CMS specifies the following:   "Where alteration of an existing structure requires removal of 

portions of the structure, remove those portions with sufficient care as to avoid damage to the remaining portion of 

the structure.  In case of damage to the existing structure, repair or replace the structure at no expense to the 

Department."    Contractor is to protect existing bridge paint from damage in accordance with Section 107.10 of the 

CMS
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All prospective bidders, subcontractors, suppliers, materialmen and all others who have an interest in these prebid questions and answers are advised 
that these items are being provided for informational purposes only and are not part of the bidding documents.  If a question warrants a clarification, 

the Department will issue an addenda addressing the request for clarification to all plan holders.  If the Department believes that the bidding 
documents adequately address the request, the contractor will be advised accordingly.


