Ohio Department of Transportation
Prebid Questions

Project No. 090157 Sale Date - 3/4/2009

Question Submitted:  1/14/2009 Question Number: 1

It looks like these routes get a full width treatment. Will you be sealing over the RPM's? Or do you need to remove and replace
the RPM's?

As per Supplemental Specification 882 - "Chip Seal with Warranty” dated : 4-18-2008Section 882.04 - Section B -
Subset 6 - Paragraph 5 : States the following: "Protect RPM left in place for a single chip seal.” Section

882.04 - Section B -Subset 6 - Paragraph 10: States the following: "Protect all utility castings, monument boxes
and other similar items using tarpaper or other approved material. Remove protection before sweeping and
opening to traffic."

Question Submitted:  1/14/2009 Question Number: 2

| understand what Supplemental Specification 882 states. I'm just saying it will not work. The reflectors need distance to get the
proper reflection. | believe this is also an Odot spec. When cars go buy the reflector when it is recessed it gives a pop up effect
and makes for hazardous driving conditions. This has been tried in other Districts over the last few years and contractors have
come back and put new rpms in between the recessed ones. | think you may want to rethink this spec.

All prospective bidders, subcontractors, suppliers, materialmen and all others who have an interest in these prebid questions and answers are advised
that these items are being provided for informational purposes only and are not part of the bidding documents. If a question warrants a clarification,
the Department will issue an addenda addressing the request for clarification to all plan holders. If the Department believes that the bidding
documents adequately address the request, the contractor will be advised accordingly.
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Ohio Department of Transportation
Prebid Questions

Project No. 080470 Sale Date - 8/6/2008

Question Submitted:  6/13/2008 Question Number: 1

Project is set to bid 7/23/2008 and has a 10/31/2008 completion date. By ODOT CMS 422.04.C contractor is not allowed to
place chip seal before May 1 or after September 1. By the time the contract is awarded, the contract is signed, and the pre-
construction meeting is established there will be a very narrow window to perform the work this year. This is not ideal when also
having a warranty on the chip seal item. Would ODOT consider moving the completion date to 6/30/2009 to allow a better
window to perform work?

Question Submitted:  7/16/2008 Question Number: 2

Pavement repair, as per plan on page five of eight of the plans shows two to three inch paved shoulder area and ten inch repair
on mainline. |s there a breakdown of the square yards for the different depths?

Question Submitted:  7/17/2008 Question Number: 3
Can we assume the pavement repair items to be at approx. 6' wide, so they can be milled out?

No. You cannot assume the pavement repair items to be at approximately 6' wide so they can be milled out. As
specified on plan sheet 5 of 8 - under Pavement Repair, as per plan & Pavement Repair - the last paragraph states:
The location and Size of the repairs shall be determined by the Engineer.

Question Submitted:  7/21/2008 Question Number: 4
Ref 0008 - 642 Center Line qty. is 23.87 Miles. Is this correct or should it be 15 Miles?

All prospective bidders, subcontractors, suppliers, materialmen and all others who have an interest in these prebid questions and answers are advised
that these items are being provided for informational purposes only and are not part of the bidding documents. If a question warrants a clarification,
the Department will issue an addenda addressing the request for clarification to all plan holders. If the Department believes that the bidding
documents adequately address the request, the contractor will be advised accordingly.
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