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  Item 601 rip rapdrawing 4/38 Item 601 , interlocking precast concrete blocks, can you please provide a specification, plans 
show rip rap

Question Submitted: 6/26/2009

The general note on Sheet 4/38 directs the contractor to ODOT's specifications. See CMS 601.04 B for the 

information being asked for.

1Question Number:

Item 601 rip rap app:  We have contacted the Office of Structural Engineering for a list of manufacturers as per CMS601.04 B.  
They have no manufacturers on file.  We will need an approved manufacturer for material pricing and to have his installation 
recommendations as per CMS601.04B

Question Submitted: 7/1/2009 2Question Number:

Can you clarify what the field painting reference numbers 41 and 42 are for?  The prefabricated bridge manufacturers are 
planning to furnish the bridges completly painted.

Question Submitted: 7/10/2009

See the note on sheet 25/38 titled Item Special - Structural, Misc,: Pre-Fabricated Truss Bridge Superstructure, refer 

        to the material requirements in Section 5.0. Partial painting of 10 feet at the ends of the truss member / beam is 

required, see Section 5.4 for partial painting requirements.  See Section 12.0 for Method of Measurement.

3Question Number:

We don't see any notes, addendums or pay items requiring ARRA signs.  Are these signs required on this job, and if so, how 
  many, and  what will be the pay item for the signs?Also, does the railing on this project get painted?  If so, which pay item 

covers the painting of railing on the structure, and which item pays for painting of railing off of the structure?

Question Submitted: 7/11/2009

Q1)  Contractor is directed to Sheet 4 of 38, note titled ITEM 614 MODIFIED AMERICAN RECOVERY AND 

REINVESTMENT ACT (ARRA) SIGN, CONVENTIONAL ROAD and paid under Line 0052, Item 614 Maintaining 

        Traffic.Q2)  The bridge railing does not get painted.

4Question Number:

We are requesting a bid extension , we have not been able to inspect the existing drawings as listed on 3/38, the Stark county 
engineer does not have them.

Question Submitted: 7/13/2009

We respectfully decline to extend.  Plans can be found at:  ftp://ftp.dot.state.oh.us/pub/Contracts/Attach/STA-79630/

5Question Number:

  

Access to the job site from the west side, since the roadway is on top of the earthen built dam, and is to narrow in places for safe 
 deliveries  should we figure on accessing the site on the lower grass area, which appears to be the original access road,How 

 do we get paid for the installation/ and removal/restoration of the roadway.

Question Submitted: 7/6/2009

Installation, removal and restoration of the roadway for contractor's access is considered incidental to the project.  

Restoration of property shall be in accordance with 107.10. 

6Question Number:
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All prospective bidders, subcontractors, suppliers, materialmen and all others who have an interest in these prebid questions and answers are advised 
that these items are being provided for informational purposes only and are not part of the bidding documents.  If a question warrants a clarification, 

the Department will issue an addenda addressing the request for clarification to all plan holders.  If the Department believes that the bidding 
documents adequately address the request, the contractor will be advised accordingly.


